Στις αίθουσες από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου προβάλλεται η «Αυτοκρατορία του φωτός» (Empire of light), τελευταία ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, κατόχου Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «American beauty» και σκηνοθέτη ταινιών που έχουν συζητηθεί όπως το «1917» και ο «Δρόμος της απώλειας».

Στην ταινία που εκτυλίσσεται σε μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μια γυναίκα, η Χίλαρι (Ολίβια Κόλμαν) εργαζόμενη σε έναν παλιό κινηματογράφο, ταλαιπωρείται από θέματα ψυχικής υγείας και συνάπτει σχέση με ένα νεαρό συνάδελφό της (Μάικλ Γουόρντ), που δείχνει να την καταλαβαίνει. Οι δύο ήρωες μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότητας.

Για την ιδιαιτέρως προσωπική αυτή ταινία του Σ. Μέντες (είναι βασισμένη σε προσωπικά του βιώματα) η εταιρία διανομής της στην Ελλάδα, παραχώρησε στο www.tovima.gr το βίντεο σχετικό με την δημιουργία της ταινίας που παρουσιάζουμε εδώ.

Κριτική για την ταινία μπορείτε να δείτε εδώ