Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ για σχεδόν τρεις περιόδους, ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε με 93-73 στην… αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη, για την 22η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχε την 15η νίκη του στη διοργάνωση.

Μεγάλη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που από το πρώτο λεπτό έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

Σε μια βραδιά που οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν είχαν τον κορυφαίο τους δημιουργό κι έναν πολύτιμο σκόρερ, τους Σλούκα και Πίτερς, αναδείχθηκαν για ακόμα μία φορά πολλοί πρωταγωνιστές, με κορυφαίους τους Κάνααν (20π.) και Παπανικολάου (21π.), σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Λαρεντζάκης (11π.) και ΜακΚίσικ (12π.).

Με τους συνήθεις υπόπτους ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν «καυτοί» στο ματς και να τρέχουν ένα γρήγορο σερί 8-0, παίρνοντας ενέργεια μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ μόλις 3.20¨ μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο Μπούκερ με 5 μαζεμένους πόντους έκανε το 5-11, ωστόσο ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην αφήνει τίποτα στη Φενέρ στην άμυνα και να έχει πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, φτάνοντας αρχικά τη διαφορά στους 10 (8-18) και στη συνέχεια στους 14 με τρίποντο του Κάνααν, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 10-24.

Κι ενώ με το τρίποντο του Μότλεϊ για το 13-24 φάνηκε πως η τουρκική ομάδα θα έβγαζε αντίδραση, λογάριαζαν χωρίς τον Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας γκαρντ με τρίποντο έκανε το 13-27, για να φτάσει ο Ολυμπιακός τη διαφορά αμέσως μετά στους 18 (13-31) με καλάθια των ΜακΚίσικ και Μπολομπόι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, ο Λαρεντζάκης ήταν απολευστικός και ο Ολυμπιακός έτρεξε νέο σερί για να εκτοξεύσει το σκορ στο 16-44. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε «ροντέο», Ιτούδης και Γουίλμπεκιν χρεώθηκαν με τεχνικές ποινές για διαμαρτυρίες, βάζοντας στην εξίσωση και την εξέδρα, ενώ λίγο αργότερα ο γκαρντ των Τούρκων, πήρε και δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε, ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερες εντάσεις.

Η διαφορά έφτασε στους 30 (16-46), η Φενέρ κατάφερε ωστόσο, κυρίως χάρη στον Γκούντουριτς να περιορίσει κάπως τη ζημιά και να πάει στο ημίχρονο στο -21 (30-51).

Η γκρίνια στην εξέδρα συνεχίστηκε ακόμα περισσότερο με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι όπως ήταν φυσικό αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να βρουν κάποιους πόντους, με τον Γκούντουριτς να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο ημίχρονο και να είναι μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ωστόσο συνέχισαν να λειτουργούν υποδειγματικά και έχοντας «καυτό» τον Κάνααν που πυροβολούσε από τα 6,75μ., ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +27 (41-68). Το νευρικό παιχνίδι της Φενέρ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε κάποια λάθη, ωστόσο το προβάδισμα παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 51-77.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο λίγο έλειψε να ξυπνήσουν μνήμες Βιλερμπάν, με τον Ολυμπιακό να περνάει ένα χρονικό διάστημα όπου το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και τη Φενέρ να τρέχει ένα σερί 15-2 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μαχμούτογλου να μειώνει από το πουθενά σε 66-79.

Εκεί ο Τόμας Γουόκαπ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για να κόψει τα φτερά των παικτών του Ιτούδη, οι άμυνες βγήκαν ξανά και οι ΜακΚίσικ και Παπανικολάου «σκότωσαν» τους πρωταθλητές Τουρκίας για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο τελικό 73-93.

Πλέον ακολουθεί το ματς με τη Εφές για τον Ολυμπιακό, στο κατάμεστο ΣΕΦ, για να ολοκληρωθεί η «διαβολοβδομάδα» με τον καλύτερο τρόπο.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 31-50, 51-77, 73-93