Πρόκειται για ξεκάθαρα για μια ελληνική εφεύρεση η οποία έρχεται να εξουδετερώσει την όποια επισύνδεση με το παράνομο λογισμικό Predator.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εξηγεί ο ΒΗΜΑτοδότης. Προσφάτως επισκέφθηκα στο γραφείο του έναν από τους φερόμενους ως θύματα των υποκλοπών. Επρόκειτο για έναν από τα (ηχηρά) ονόματα που ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε στη Βουλή.

Με το που εισήλθα στο γραφείο του μου ζήτησε να του δώσω το κινητό μου. Όχι δεν μου ζήτησε να το αφήσω έξω από το γραφείο, να αφαιρέσω την μπαταρία ούτε να το απενεργοποιήσω. Απλώς πήρε το κινητό μου, πήρε μαζί και το δικό του και τοποθέτησε και τα δύο κινητά μέσα σε ένα… κουτί (έμοιαζε με αυτά τα μουσικά κουτιά που όταν τα ανοίγεις παίζουν μουσική) και μου είπε: «Τώρα είμαστε ασφαλείς. Μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα».

Το κουτί αυτό έβγαζε κάποιους παράξενους ήχους, ήχους γρυλίσματος και από τον περίεργο και διαπεραστικό θόρυβο που έκαναν όντως ήταν αδύνατο να ακουστεί οποιαδήποτε συνομιλία έξω από το κουτί αυτό.

Όταν τελείωσε η συνάντηση, ο εν λόγω κύριος έβγαλε και τα δύο κινητά από το κουτί, μου παρέδωσε το δικό μου λέγοντάς μου πως με όσα έγιναν, ακούστηκαν και γράφτηκαν εις βάρος του, είναι αναγκασμένος να παίρνει το μέτρα του. Με μια συσκευή ελληνικής εμπνεύσεως που εξουδετερώνει τα ισραηλινά συστήματα «υψηλής ειδίκευσης» υποκλοπών. Και ας λέει ο εν λόγω κύριος επισήμως το αντίθετο.