Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών, με την ενημέρωση των κομμάτων από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, να δρομολογείται για τον επόμενο μήνα.

Επιχείρηση συγκάλυψης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να συναινέσει και αυτή στο αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης. Σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Ράμμος να επιδιώξει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων της ΑΔΑΕ στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, την ώρα μάλιστα που εκφράζεται έντονη ανησυχία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και θα κλείσει η Βουλή.

Καθ’ ύλην αρμόδιος

«Τι ειρωνεία. Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αυτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ήταν σε γνώση τους η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων μας», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέα στοιχεία για το Predator

Νέα στοιχεία φαίνεται όμως να προκύπτουν από τις αρχικές έρευνες της ΑΔΑΕ για το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» η ανεξάρτητη αρχή έχει εντοπίσει την αποστολή μηνυμάτων – δολώματα σε 20 πρόσωπα, ενώ συνολικά μέσω των εταιρειών μαζικής αποστολής μηνυμάτων έχει προκύψει ότι εστάλησαν τουλάχιστον 40 SMS.