Προετοιμασία περίπου 2 ώρες Αναμονή 30′

ΥΛΙΚΑ  (για περίπου 2 κιλά)

1.200 γρ. σάρκα λεμονιών (θα χρειαστούμε περίπου 2½ κιλά λεμόνια ολόκληρα)

½ κούπα νερό

1 κιλό ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κοφτή κορν φλάουρ

1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για να πάρουμε 1.200 καθαρή σάρκα λεμονιών, δηλαδή χωρίς το άσπρο και την εξωτερική κίτρινη φλούδα, θα χρειαστούμε περίπου 2½ κιλά λεμόνια. Καθαρίζουμε τα λεμόνια από την εξωτερική κίτρινη φλούδα και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τυχόν χοντρές ίνες αλλά και κουκούτσια.

Βάζουμε τα λεμόνια και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, αφήνουμε να βράσουν για 30′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν (για 30′). Λιώνουμε τα λεμόνια με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με τη ζάχαρη αυτήν τη φορά, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20′ – 30′. Είμαστε από πάνω και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας. Περίπου 7′ προτού αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 – 4 κουτ. σούπας κρύο νερό. Στα 5′ πριν αποσύρουμε ρίχνουμε στη μαρμελάδα τη λουίζα, ανακατεύουμε και αμέσως μετά προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Αφήνουμε να κοχλάσει για 1′ και αποσύρουμε. Αδειάζουμε αμέσως τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, ώστε να γεμίσουν εντελώς.

Αποστειρώνουμε ως εξής: Πλένουμε τα βάζα με σαπουνάδα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψί και στον φούρνο, στους 100°C, για 15′. Τα καπάκια τα βάζουμε τα τελευταία 5 λεπτά, μην τυχόν και καταστραφούν τα λάστιχά τους.