Οι τάσεις μεγαλείου που επιδεικνύουν Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν τέλος, καθώς ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ έβαλλε κατά πάντων εστιάζοντας στην ανεπτυγμένη αμυντική βιομηχανία της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας σε εκδήλωση βιομηχάνων και επιχειρηματιών στην Καισάρεια παρουσίασε την Τουρκία ως «προστάτιδα δύναμη», την οποία κάποιοι επιχειρούν να «καταπολεμήσουν», άλλα χάρη στην πανίσχυρη αμυντική βιομηχανία που διαθέτει δεν θα τα καταφέρουν.

Μάλιστα τα έβαλε με όλους τόσο με την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και με τις ΗΠΑ, αλλά και με τον τελευταίο «εχθρό» της Άγκυρας τη Σουηδία και τη Φινλανδία με αφορμή το αίτημα για είσοδο στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε απειλές υπογραμμίζοντας με νόημα πως «το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι».

«Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ακόμη και αυτά που έχουμε πληρώσει από χώρες που λέγαμε ότι είναι φίλοι μας και σύμμαχοι μας, δυστυχώς ακόμη και τώρα» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα F-16.

«Ακόμη και να «σκάσουν» και να ξεσπάσουν… πλέον το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι… Θα κατασκευάσουμε και το αεροσκάφος μας, και τη μηχανή μας και τον πύραυλο μας… και το αεροσκάφος μας το Κόκκινο Μήλο (Kizilelma, όπως λέγεται το νέο UAV της Τουρκίας) θα πραγματοποιήσει πτήση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή η εθνική μας αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%. Αυτό είναι μια μεγάλη ασφάλεια και εγγύηση για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για τον στρατό μας για την Τουρκία, αλλά και για τους άλλους που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και φίλους και αδέλφια μας που περιμένουν βοήθεια από εμάς», συμπλήρωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στην Κύπρο, σημειώνοντας πως «στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Στη στεριά, στη θάλασσα, στους αιθέρες. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε»,

«Εμείς δεν είμαστε ποτέ υπέρ του πολέμου. Εμείς λέμε ειρήνη και διάλογος. Λεμέ ελάτε να συνομιλήσουμε και θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο. Όμως από την άλλη λεμέ ότι με κανένα τρόπο δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο μας αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας», προσέθεσε.

«Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτό να το ξέρουν όλοι» επανέλαβε ο Ακάρ.

Βολές και κατά Σουηδίας και Φινλανδίας

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Χουλουσί Ακάρ τα έβαλε με τη Σουηδία και τη Φινλανδία. «Είπαν ότι θα βγάλουν από τη Φινλανδία και τη Σουηδία τους τρομοκράτες και θα άρουμε το εμπάργκο (οπλών) που είχαν επιβάλει στην Τουρκία. Τώρα απαιτούν από το κοινοβούλιο μας περιμένουν έγκριση για να συμμετέχουν αυτοί στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν λέμε κάτι, λέμε μόνο: «να κάνετε αυτό που πρέπει», τόσο απλό είναι».

«Απέναντι στις ποταπές ενέργειες, εναντίον των ανήθικων και τους αναξιοπρεπείς οι οποίοι καίνε το Κοράνι υπάρχει η Τουρκία», είπε ακόμα ο Χουλουσί Ακάρ.