Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

500 ml χυμός πορτοκαλιού

50 γρ. μουστάρδα Dijon

65 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό

2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι κόκκινο σπασμένο

6 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα

800 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, καθαρισμένες καλά και κομμένες στη μέση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τις πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και τριγύρω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και γυρνάμε τα μπούτια από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.