Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας που ρήμαζε σπίτια στον Ωρωπό βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ που συμμετείχαν στην επιχείρηση να σπάνε την πόρτα του σπιτιού του αρχηγικού μέλους της σπείρας στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στη συνέχεια να διεξάγουν έρευνες στον χώρο, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Οι αστυνομικοί έκοψαν, μάλιστα, με ειδικά μηχανήματα τα ταβάνια από γυψοσανίδες προκειμένου να εντοπίσουν κλοπιμαία και κρυμμένα ναρκωτικά.

Στο ίδιο βίντεο φαίνονται μέλη της σπείρας να «πανηγυρίζουν» σκορπώντας χρήματα από τα σπίτια που είχαν ρημάξει καθώς η λεία τους εκτιμάται σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία τους

Οι κατηγορούμενοι, με ορμητήριο τα Νεόκτιστα, φέρονται να χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητο αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο για να προσεγγίσουν τα σπίτια – στόχους τους και είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· όχημα (επιχειρησιακό),

· κυνηγετικό όπλο,

· πλήθος ρολογιών και τιμαλφή,

· πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet και κάρτες SIM,

· πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, ηχεία, παιχνιδομηχανές κλπ),

· πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και

· 370 ευρώ.

Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσθείσες και σε απόπειρα από άτομα που έχουν ενωθεί για το σκοπό αυτό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και ληστρική κλοπή.