Για «ψεύδος και λάσπη» κάνει λόγο ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφορικά με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, περί «δήθεν νομιμοποίησης και χρησιμοποίησης ψήφων της Χρυσής Αυγής την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι, προς το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι στελέχη του είχαν πει πως όλες οι ψήφοι είναι καλοδεχούμενες, όταν ήταν στην κυβέρνηση, για την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Βούτση, ο οποίος ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού. Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Βούτσης, αφού σημειώνει πως ο πρόεδρος της Βουλής τού απαγόρευσε να λάβει το λόγο για να διαψεύσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά από χρόνια χρησιμοποίησε το ψεύδος και τη λάσπη, που είχε ξεκινήσει από ακραίους του διαδικτύου, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενδεχομένως και ενόψει της σοβαρής συζήτησης που θα γίνει για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη».

«Η ΧΑ από κοινού με τη ΝΔ καταψήφιζε νομοσχέδια»

«Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία για την απλή αναλογική», τόνισε ο Νίκος Βούτσης, «η Χρυσή Αυγή, μαζί με την ΝΔ, απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει καμία πρόσκληση ή συναλλαγή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμού ως προέδρου της Βουλής για την υπερψήφιση της πρότασης. Εξάλλου, υπενθυμίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΑ κατά μεγάλη πλειοψηφία καταψήφιζε από κοινού με την ΝΔ τα προτεινόμενα νομοσχέδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σημειώνω ότι στις αλλεπάλληλες και συνεχείς συγκρούσεις με τις απόψεις και κυρίως τις πρακτικές των βουλευτών της ΧΑ, υπήρξε κοινή στάση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων στο Προεδρείο της Βουλής», τόνισε.

«Ήδη έχει παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία ο πρώην βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά από παρέμβαση που είχε γίνει τότε από εμένα», υπενθύμισε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και ανέφερε πως «είναι γνωστά σε όλους τα διαδοχικά επεισόδια και οι διαδοχικές προσπάθειες ακόμα και κατάληψης του Κοινοβουλίου, που αποκρούστηκαν επί των ημερών μας».

«Ντροπή κ. Μητσοτάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία με μικροκομματικούς φακούς», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Και προσέθεσε: «Εκείνο που είχα πει, και το λέω και τώρα, είναι ότι δυστυχώς τρεις φορές ο ελληνικός λαός έστειλε το κόμμα της ΧΑ ως κέλυφος, που απεδείχθη εγκληματική οργάνωση, στη Βουλή και ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την εγκληματική οργάνωση ως κόμμα. Όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε ποιοι συγκρούστηκαν με την Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο.

»Είναι ντροπή του κ. Μητσοτάκη που, για λόγους αμηχανίας και έλλειψης επιχειρημάτων, χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο, όπως φαίνεται, είναι αδίστακτος.

»Θλίβομαι παράλληλα για την απαράδεκτη στάση του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα, που δεν επέτρεψε την αποκατάσταση της αλήθειας πάνω σε ένα κορυφαίο ζήτημα».