Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα. Ότι περνούσε από το χέρι σας κάνατε για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, τρομοκρατήσατε, παρανομήσατε, όλα τα κάνατε. Τη τελευταία φορά το βάλατε στα πόδια, αν θυμάστε. Σήμερα δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Γιατί ακόμη και αν το επιχειρήσετε θα είναι και αυτό πια μια πολύ καθαρή απάντηση στα μάτι του ελληνικού λαού. Δεν είχατε το θάρρος να την μετατρέψετε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς γιατί γνωρίζατε πάρα πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει. Αφού εσείς τις παραγγείλατε κ. Μητσοτάκη, είστε ο εντολέας» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη και «για ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν».

«Ένοχος ή βλαξ; Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή»

«Σας είχα κατηγορήσει για έλλειμα θάρρους και πλεόνασμα θράσους. Και σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεστε πίσω από τον ανιψιό του. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα σε εφημερίδα. Ένοχος ή βλαξ; Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή. Αν αυτό, όμως, από μόνο του δεν πιστοποιεί ότι η χώρα έχει σε κρίσιμες στιγμές επικεφαλής έναν επικίνδυνο άνθρωπο, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους» συνέχισε ο κ. Τσίπρας με τις εκφράσεις αυτές να προκαλούν ένταση στα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ με τον κ. Τασούλα να παρεμβαίνει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Γιατί παρακολουθούσατε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;»

«Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Και θα αναγκαστείτε να δώσετε απαντήσεις. Τουλάχιστον για όσα με αποδείξεις έρχονται πλέον μπροστά σας. Γιατί ακούγατε τον κύριο Χατζηδάκη; Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Γιατί ακούγατε τον κύριο Ανδρουλάκη; Για την εθνική ασφάλεια ή μήπως για να καθορίσετε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και να τον έχετε όμηρο σε προοπτική συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κύρτσο; Ήταν ύποπτος κατασκοπείας, ή ψάχνατε εργαλεία εκβιασμού του, για να τον εξουδετερώσετε όταν τον διαγράψατε για τις απόψεις του και από ευρωβουλευτής σας μετετράπηκε σε πολιτικό σας αντίπαλο; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κουκάκη; Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί σας ενοχλούσε που ερευνούσε το σκάνδαλο με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών; Γιατί ακούγατε τον κύριο Τέλογλου; Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί είχε πλέον φτάσει πολύ βαθιά στις αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχατε στήσει; Και τέλος: Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τον Σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας και όσους έχουν λόγο στις προμήθειες των εξοπλιστικών; Είναι και αυτοί επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική μας ασφάλεια; Εκεί φτάσαμε;»

«Τι συμφωνία έχετε κάνει με τις τράπεζες;»

«Το κόμμα σας, κύριε Μητσοτάκη χρωστάει χρωστά πάνω από 300εκ.ευρώ στις τράπεζες. Οι τράπεζες είναι στη ζωή με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τις επαναλαμβανόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Πείτε μας σε ποια συμφωνία έχετε έρθει με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να βρίσκεστε ακόμη σε οικονομική λειτουργία; Πώς τα καταφέρνετε να τα βρίσκετε με τις τράπεζες και να μεταθέτετε συνέχεια την καταβολή των οφειλών σας, όταν απελπισμένοι δανειολήπτες χάνουν το σπίτι τους από τους λογής Πάτσηδες που τους κυνηγάνε για το ένα χιλιοστό του χρέους σας;»

ΑκολουθήστεστοGoogle Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις