Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σήμερα Πέμπτη το πρωί όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίρια στο νότιο τμήμα του Κιέβου, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Έχουμε πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο τραυματίες» στην συνοικία Γκολοσιίβσκι, στον νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram.

Από την πλευρά της η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου διευκρίνισε ότι οι απώλειες οφείλονται σε θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε.

Έκτακτες διακοπές ρεύματος

Η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτροδότησης DTEK ανακοίνωσε ότι «έκτακτες» διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα και τρεις περιφέρειες εν μέσω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο που θα επιτρέψει να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές στις ηλεκτρικές υποδομές αν οι πύραυλοι του εχθρού πλήξουν τον στόχο τους», διευκρινίζει η εταιρεία στο Telegram.

Πέραν της πρωτεύουσας, το μέτρο των διακοπών ρεύματος έχει εφαρμοστεί στην περιφέρεια του Κιέβου, όπως και σε αυτές της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, και του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντροανατολική, σύμφωνα με την DTEK.

Aξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού δήλωσε παράλληλα ότι δύο βασικές ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής υπέστησαν ζημιές από τα νέα ρωσικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν σήμερα το πρωί στην Ουκρανία.

«Δύο κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού υπέστησαν ζημιές», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήγμα, πρόσθεσε και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα καταφύγια.

Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί κατά την ώρα αιχμής, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ