Την πρόθεση του εντολέα του, να προσκομίσει ο ίδιος το κινητό του για να αποδείξει ότι τα sms με τον Νίκο Παππά είναι γνήσια, ενώ πρόσθεσε ότι, όταν προσκομίστηκαν  ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος κατά την προανακριτική διαδικασία της Βουλής διατύπωσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ.Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ.  Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία;

Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη.
Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα.

Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολεας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία.

Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνη  είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό.

Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός».

Δήλωση δικηγόρου

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν  από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά.

Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και,  μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών.  Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών.

Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός  ούτε εκτός του δικαστηρίου.