Έφτασαν στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα το πρωί. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «δολοφόνοι, σκύψτε το κεφάλι».

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεκινά σήμερα, μετά τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 συνεδριάσεις, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τους γιούχαρε έντονα. Φώναζαν «σκύψτε το κεφάλι, μην κοιτάς, δολοφόνε» μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει κατ’ ουσία η κλήρωση των ενόρκων, θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου και θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα), που κάθονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.


Η μακέτα με το σημείο της επίθεσης

Ένας από τους δικηγόρους των 12 κατηγορουμένων αναμένεται να παρουσιάσει μια μακέτα του σημείου που σημειώθηκε η άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, ο Βασίλης Ταουξής έκανε σύντομες δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ώστε να εξηγήσει με λίγα λόγια τις κινήσεις του εντολέα του, βάσει της μακέτας.

«Η οδός Πλαστήρα που μπήκαν τα αυτοκίνητα και που σταμάτησαν. Η πολυκατοικία με το μπλε χρώμα είναι ο χώρος που συνέβη η επίθεση και ο θανάσιμος τραυματισμός του Άλκη», δήλωσε ο δικηγόρος.


Σύμφωνα τον κ. Ταουξή, «ο 12ος κατηγορούμενος είναι οδηγός αυτοκινήτου το οποίο μπαίνοντας στην οδό Πλαστήρα κάνει μια στάση και αποβιβάζει του τρεις συνεπιβάτες και έπειτα απομακρύνεται και πηγαίνει 100 μέτρα από την πολυκατοικία που έγινε αυτό που έγινε. Δεν κατέβηκε ποτέ, δεν είχε καμία συμμετοχή, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου, δεν πήγαινε στο γήπεδο, δεν ήταν φίλαθλος. Τον είχε καλέσει ένας φίλος για να κάνει τον μεταφορέα – ταξιτζή χωρίς να γνωρίζει για ποιο πράγμα πηγαίνουν εκεί».