Η επιλογή ενός καναπέ είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα λάβετε όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση των χώρων σας. Δεν αποτελεί απλώς το κεντρικό κομμάτι του σαλονιού, αλλά πολύ περισσότερο είναι η καρδιά του σπιτιού, αφού θα συγκεντρώνεστε εκεί για ώρες καθημερινά παρέα με τους αγαπημένους σας.

Χαλάρωση μετά τη δουλειά ή b-lazy mornings το Σαββατοκύριακο, παρακολούθηση ταινιών και σειρών, καφεδάκι με τους φίλους σας και φυσικά ανάλαφρος ύπνος… Αυτές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που γίνονται στον καναπέ.

Μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε καναπέδες ενώ θα τον παραλάβετε δίχως κόπο στην πόρτα σας, στην ώρα του, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα, χάρη στην εγγυημένη και έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Τώρα επωφελείστε από τις δυνατές χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε (όσο κι αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.

Πριν να ξεκινήσετε να συγκρίνετε τον τριθέσιο με τον διθέσιο ή τον καναπέ κρεβάτι με τον γωνιακό, λάβετε υπόψη τα παρακάτω για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

Πριν βουτήξετε στην αναζήτηση διαφορετικών στυλ καναπέ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τον τρόπο που ζείτε και τι μπορεί να χρειάζεστε από έναν καναπέ στην καθημερινότητά σας. Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια, ένας γωνιακός μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς από θέμα χωρητικότητας.

Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά, ίσως είναι καλή ιδέα να επιλέξετε υφασμάτινη ταπετσαρία υψηλής απόδοσης που είναι ανθεκτική στους λεκέδες. Εάν η χαλάρωση και η άνεση είναι στην κορυφή της λίστας μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τα στυλ καναπέδων κίνησης, όπως ο καναπές κρεβάτι.

Προσδιορίστε τον προσανατολισμό του καναπέ

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να αποφασίσετε πριν την αγορά σας, είναι το πώς σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον καναπέ σας στον χώρο σας αναφορικά με τον προσανατολισμό του. Θα τοποθετήσετε τον καναπέ σε έναν τοίχο ή θα εμφανίζεται στο κέντρο ενός δωματίου όπου θα είναι εκτεθειμένη η πλάτη του;

Θέλετε να κάνετε ένα συνδυασμό τριθέσιου με διθέσιο ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους; Γνωρίζοντας από πριν τις λεπτομέρειες αυτές θα μπορείτε να εξαλείψετε τυχόν επιλογές που δεν ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.

Μέτρημα και πάλι μέτρημα

Επειδή τα περισσότερα λάθη συνήθως συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο, μετρήστε ξανά και ξανά προκειμένου να σιγουρευτείτε. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πόσο μεγάλο ή μικρό καναπέ μπορεί να χωρέσει ο χώρος σας, συμπεριλαμβανομένου του μήκους, του ύψους και του πλάτους.

Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε μετρήσεις στις πόρτες και τους διαδρόμους σας, γιατί ενώ ένας καναπές μπορεί να είναι το τέλειο μέγεθος για το σαλόνι σας, μπορεί να μην χωράει μέσα από την μπροστινή σας πόρτα.

Προσοχή με τον τύπο υφάσματος

Η επιλογή του σωστού υφάσματος είναι ζωτικής σημασίας για μια λειτουργική καθημερινότητα χωρίς ανησυχία και περιττό άγχος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά, η επιλογή υφασμάτων που είναι ανθεκτικά σε γρατζουνιές ή λεκέδες είναι «must».

Είναι επίσης σημαντικό να ερευνήσετε την ποιότητα του υφάσματος ή του τύπου δέρματος για όποιον καναπέ θέλετε για να γνωρίζετε τις μεθόδους καθαρισμού του αλλά και τις συστάσεις για την συντήρησή του.

Διαλέξτε ένα χρώμα που να ταιριάζει με το χώρο σας

Ήρθε η στιγμή για μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις μέχρι τώρα… το χρώμα του καναπέ σας! Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές αποχρώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, από μία φωτεινή που θα μαγνητίζει τα βλέμματα έως και σε κάτι πιο ουδέτερο, κλασικό και αξιόπιστο.

Πραγματικά δεν υπάρχει λάθος ή σωστό με την χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε, αρκεί να είναι κάτι που ξέρετε ότι θα αγαπήσετε (και δεν θα κουραστείτε να βλέπετε) τα επόμενα χρόνια.

Βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει

Φυσικά, ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι τα υπάρχοντα έπιπλα στον χώρο σας. Εάν οι πλαϊνές καρέκλες και το τραπεζάκι έχουν όλα μια πιο κλασική προσέγγιση, προτείνουμε να επιλέξετε ένα τέτοιο στυλ καναπέ για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό σύνολο.

Ομοίως, ένα πιο σύγχρονο σπίτι συνήθως απαιτεί έναν μοντέρνο καναπέ για μια ωραία πινελιά. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να συνδυάσετε τα στυλ μεταξύ τους, αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να δημιουργεί μια συνεκτική, ελκυστική διακόσμηση.