Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ύστερα από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χαλέπι στην Συρία, σήμερα Κυριακή.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο και αναζητούν ανθρώπους που πιστεύεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το 5όροφο κτίριο στη συνοικία «Sheikh Maksoud» στο Χαλέπι κατέρρευσε λόγω διαρροής νερού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διαβρώσει τα θεμέλιά του, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι καταγγελίες των κατοίκων

Πρόκειται για ένα ακόμη κτίριο που καταρρέει στην περιοχή, η οποία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το βάρος των εντατικών ρωσικών και συριακών αεροπορικών βομβαρδισμών σε περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προτού αυτοί εκδιωχτούν, πριν έξι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς και πλέον σύγκρουσης, πολλοί εκτοπισμένοι Σύροι έχουν μεταφερθεί σε κατεστραμμένα κτίρια, καθώς δεν έχει γίνει συστηματική ανοικοδόμηση των κατοικημένων περιοχών ενώ και οι κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους κατοίκους, υπολειτουργούν.

Πηγή: Reuters