«Αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε όλες τις βασικές του ανάγκες, ξεπερνά κάθε όριο αντοχής του, εφ’ όσον αντί οι επιπτώσεις να μετριάζονται, αυτές μήνα με τον μήνα βαθαίνουν», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο κίνδυνος είναι πλέον υπαρξιακός για τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ επικαλούμενος επιστολή των εννέα συνδέσμων βιομηχανίας της χώρας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας».

«Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα κοινής λογικής», δήλωσε, όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, με έλεγχο της αγοράς και κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ως εθνικού εργαλείου άσκησης ενεργειακής πολιτικής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η στις υποκλοπές»

Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την αλήθεια».

Και προσέθεσε: «Συνιστά πρωτοφανή εκτροπή το γεγονός ότι δεν καλείται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Βουλή να ενημερώσει για τα ευρήματα των ελέγχων που έκανε η ανεξάρτητη αρχή».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθουν οι πολίτες ποιοι ενορχήστρωσαν αυτή την επιχείρηση δημοκρατικής εκτροπής».