Ισχυρό πλήγμα στην δημοφιλία του έχει δεχθεί ο πρίγκιπας Χάρι μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του «Spare». Και ενώ κάτι τέτοιο, όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα εντυπωσίαζε κανέναν, αφού είναι γνωστή πλέον η αντιπάθεια στο πρόσωπό του στη χώρα, πλέον χάνει την εύνοια και των Αμερικανών. Το ίδιο ισχύει και για την Μέγκαν Μαρκλ.

Γκαμπριέλα Ουίνδσορ: Ποια είναι η Λαίδη που αντικατέστησε τον Γουίλιαμ στην κηδεία του τέως

Μέσα σε ένα μήνα από την πολύκροτη αυτοβιογραφία του «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν σε αρνητικά επίπεδα σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητά του. Το βιβλίο με τις εκρηκτικές αποκαλύψεις και τις επιθέσεις στα μέλη της βασιλικής οικογένειας έριξαν τα ποσοστά του.

Πριν από την έκδοση του βιβλίου του, ο πρίγκιπας Χάρι είχε ποσοστό εύνοιας +38. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου σε 2.000 Αμερικανούς ψηφοφόρους για το Newsweek. Το ποσοστό αυτό έπεσε στο -7. Οι δημοσκόποι Redfield & Wilton μίλησαν στον ίδιο αριθμό πολιτών στις 16 Ιανουαρίου.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη Μέγκαν Μαρκλ που είδε επίσης τη φήμη της να πλήττεται από το ongoing δράμα. Η δημοτικότητά της βρίσκεται πλέον στο -13 συγκριτικά με το +23 στις 5 Δεκεμβρίου.

Του γυρίζει μπούμερανγκ

Μπορεί το «Spare» να κατέγραψε απίστευτες πωλήσεις και να έγινε το fastest-selling βιβλίο όλων των εποχών, αλλά φαίνεται τελικά να του γυρίζει μπούμερανγκ. Στο εκρηκτικό βιβλίο του έκανε εκρηκτικές αποκαλύψεις για τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ιδίως εναντίον του αδερφού του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Αποκαλύψεις που προκάλεσαν για μια ακόμα φορά πονοκέφαλο στο παλάτι. Λίγο μόνο καιρό πριν από τη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου.

Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει σε συνεντεύξεις του πόσο πολύ θέλει πίσω τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, θέτει συνεχώς σε κίνδυνο τις σχέσεις του μαζί τους.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ψηφοφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, φανερώνει μια σοβαρή υποχώρηση της εύνοιας των Αμερικανών προς το ζευγάρι. Ήταν μετά το περίφημο Megxit και την αποχώρησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα που πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον Μάρτιο του 2020.

Η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, γίνεται πιο εύκολα συμπαθής στο αντρικό κοινό, παρά στις γυναίκες. Σε ερώτηση για το αν ο πρίγκιπας Χάρι έκανε σωστά που αποκάλυψε συζητήσεις με μέλη της οικογένειάς του, το 44% απάντησε πως έκανε λάθος. Μόνο ένα ποσοστό 26% είπε ότι έχει δίκιο. Μόνο το 1/3 των συμμετεχόντων δεν είχε ακούσε τίποτα για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Χλευασμός για πρίγκιπα Χάρι

Ακόμα και όσοι υποστήριζαν τον πρίγκιπα Χάρι μέχρι πρότινος, αρχίζουν να σημειώνουν πως ήταν υπερβολικές και άσκοπα βάναυσες οι αποκαλύψεις του. Στους New York Times θα σχολιάσουν πως είναι ταυτόχρονα συναισθηματική και με γερή δόση πικρίας η αυτοβιογραφία του. «Τραβά ατελείωτα την προσοχή σε μια προσπάθεια να απαρνηθεί τη φήμη».

Με χλευασμό έχουν αντιμετωπίσει οι περισσότεροι την ιστορία για το «παγωμένο πέος» του. Το The Cut του New York Magazine χαρακτήρισε το βιβλίο του καθαρό χάος. Καυστικό ήταν και το περιοδικό Vox. Για το περιοδικό Forbes, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ είναι «ένα brand σε πανικό». Με απόλυτη δόση ειρωνείας και ο Jimmy Kimmel που χλεύασε ανελέητα τον πρίγκιπα Χάρι.

Τα νέα έρχονται λίγο καιρό μετά από πρόσφατη δημοσκόπηση για τη Mail Online. Το 56% ανέφερε ότι πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ πρέπει να χάσουν όλους τους τίτλους τους. Χάνοντας την εύνοια των νέων, οι επιθέσεις του για Γουίλιαμ, Κάρολο και Κέιτ δεν έχουν αλλάξει καθόλου τη γνώμη του για αυτούς. Η Κέιτ Μίντλετον μάλιστα βλέπει τη δημοφιλία της να αυξάνεται ακόμα περισσότερο.