Λήξη συναγερμού σήμανε στο Κολλέγιο Αθηνών μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την καταγγελία του υπαλλήλου ασφαλείας, για εισβολή ατόμων με μαχαίρι στο campus.

Συνελήφθη στην Πάτρα ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13.00 οι Αρχές δέχτηκαν κλήσεις για το συγκεκριμένο συμβάν και έσπευσαν για να φτάσουν στο σημείο.

Μαθητές του Κολλεγίου κατήγγειλαν ότι είδαν άτομα με μαχαίρια να εισβάλουν στο κτίριο με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ αλλά και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και ένα δεύτερο τηλεφώνημα από υπάλληλο ασφαλείας του Κολλεγίου ο οποίος ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση. Ο υπάλληλος αυτός φέρεται να έχει προσαχθεί και να δίνει κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους.

Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο ιδιωτικό σχολείο ωστόσο παρά τις έρευνες δεν εντόπισαν ούτε ενδεχόμενους δράστες ούτε αιχμηρά αντικείμενα, αλλά ούτε και εξωσχολικοί εντός των εγκαταστάσεων.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας, ο οποίος κάλεσε τρεις φορές την άμεση δράση και ήταν αυτός που κινητοποίησε τις Αρχές, πρόκειται να οδηγηθεί για κατάθεση.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
Διευθυντής/President