Απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο ΟΦΗ στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον Δικέφαλο και πήρε ισοπαλία με 0-0, κάνοντας ζημιά στον Δικέφαλο για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν μετά το 1-1 στο «Γεντί Κουλέ» για τον πρώτο γύρο. Φλύαρη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες εκατέρωθεν στο φινάλε.

Πώς ξεκίνησαν

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Σάστρε στην άμυνα ενώ Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν στον άξονα. Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ ξεκίνησαν στα άκρα, με τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Ολιβέιρα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ είχε μία μεγάλη έκπληξη, με τον Μπαλογιάννη να ξεκινά σε ρόλο μεσοεπιθετικού πίσω από τον Ντίκο. Ο Μανδάς ήταν στο τέρμα, οι Διαμαντής, Πασαλίδης και Βούρος στην τριάδα της άμυνας, με τους Θοράρινσον και Λάρσον ως φουλ μπακ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μεγιάδο και Ντιουσέ, ο Τοράλ μπροστά τους και στην επίθεση οι Μπαλογιάννης και Ντίκο.

Φλύαρος ΠΑΟΚ, πιο απειλητικός ο ΟΦΗ

To πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, με τον ΠΑΟΚ να έχει μία πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητικός στα καρέ του Μανδά. Την μοναδική ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου την είχε ουσιαστικά ο ΟΦΗ όταν στο 32′ ο Ντίκο έφυγε στην κόντρα, άδειασε τον Ίνγκασον και είδε τον Κοτάρσκι να του λέει «όχι» με σπουδαία επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε.

Ροντέο στο φινάλε

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Ο Δικέφαλος είχε μεν τον έλεγχο του ματς, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Ο Νάρεϊ δοκίμαζε το πόδι του χωρίς να απειλεί και στο 65′ ο Λουτσέσκου έριξε τον Τόμας στο ματς για να παίξει μαζί με τον Ολιβέιρα στην κορυφή. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ σκόραρε με κεφαλιά του Αουγκούστο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σάστρε που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα.

Ο χρόνος άρχισε να κυλά απειλητικά για τον ΠΑΟΚ που βρήκε την επόμενη φάση του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ολιβέιρα έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε και σούταρε στη γωνία του Μανδά ο οποίος με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε μία… ανάσα από τη νίκη, με τον Ντίκο να βγαίνει στην κόντρα, να σπάει την μπάλα για τον Περέα ο οποίος εξ επαφής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Καραντώνη σκορπώντας απογοήτευση στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (73′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65′ Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73′ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (72′ λ.τ. Γιαννούλης), Λάρσον, Μεγιάδο (56′ Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (73′ Νέιρα), Θοράρινσον, Μπαλογιάννης, Ντίκο.