Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice και η Ηuman Rights Foundation) είχαν εμβάσει ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: «Ντόμινο» παραιτήσεων – Παρελθόν και ο Ταραμπέλα

Πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση. Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του Qatargate.

Ο επικεφαλής της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του.

Σύμφωνα με την La Repubblica, τα υψηλότερα ποσά εμβάσθηκαν από την ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες: περιορίσθηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ