Ενώπιον των Βέλγων ανακριτών καταθέτει ο Αλέξανδρος Καϊλής, πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή που κρατείται στις φυλακές των Βρυξελλών για την εμπλοκή της για το Qatargate, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Διαβάστε επίσης: Οι πιθανοί αντικαταστάτες της Καϊλή

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, «μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του είναι πιθανό να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών αρχών και επεσήμανε επίσης ότι η νέα ακροαματική διαδικασία για να αποφασιστεί το καθεστώς της προφυλάκισης της πρέπει να διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Άγνωστος ο λόγος της κλήσης

Ο λόγος της κλήσης του πατέρα της ευρωβουλευτή δεν είναι γνωστός, διότι το βελγικό σύστημα προβλέπει ότι όσοι καλούνται από τον ανακριτή, μαθαίνουν το κατηγορητήριο επί τόπου.

Αυτό που είναι γνωστό ωστόσο είναι ότι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, είχε συλληφθεί από την βελγική αστυνομία την πρώτη μέρα μάλιστα που ξέσπασε το σκάνδαλο, καθώς είχε στην κατοχή του μία βαλίτσα που πήρε από το διαμέρισμα της ευρωβουλευτή με 600.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA