Ενώπιον των βελγικών αρχών είναι πιθανό να βρεθεί, τελικά, σήμερα η Εύα Καΐλή για συμπληρωματική απολογία.

Όπως είπε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αργά το βράδυ ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την ίδια την Ευρωβουλευτή.

Συμπληρωματική απολογία

Συγκεκριμένα όπως είπε ο ποινικολόγος σήμερα το πρωί Τετάρτη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι είναι πολύ πιθανό τελικώς σήμερα να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για συμπληρωματική απολογία, χωρίς πάντως να γνωρίζει τον λόγο της κλήσης της, αφού το σύστημα στο Βέλγιο είναι διαφορετικό από το ελληνικό και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν γνώση των αδικημάτων για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Χθες  Τρίτη, ο ποινικολόγος είπε στον ΑΝΤ1 ότι σήμερα «θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις».

Ενώπιον του ανακριτή και ο πατέρας της

Το πρωί της Τετάρτης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέτρεψε ακόμη μια δήλωση που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να γίνει και στις 20 Ιανουαρίου η ακρόαση για το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Χθες, ο ποινικολόγος είχε πει στον πως σήμερα «θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις».