Ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα βουλευτού, η πρώτη επιλαχούσα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, η οποία αντικατέστησε τον Θέμη Χειμάρα μετά την παραίτηση του τελευταίου από τον σάλο που προκλήθηκε με τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις έργων από το δημόσιο σε εταιρείες συμφερόντων του.

Η κα Μακρή – Θεοδώρου είχε διατελέσει βουλευτής της ΝΔ και κατά την περίοδο 2012 – 2014.

Ποια είναι η Ελένη (Έλενα) Μακρή-Θεοδώρου

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρέλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD) στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ως Διευθύντρια σχολικής μονάδας και για δύο χρόνια άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας. Το Δεκέμβριο του 2017 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ίδια μιλά την γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένη με το Μάριο Θεοδώρου και έχει δύο γιους, το Φάνη και το Βαγγέλη.

Η σταδιοδρομία της

Διετέλεσε Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Το 1999 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λειανοκλαδίου, που διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Φθιώτιδας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στο νομό Φθιώτιδας, όπου διετέλεσε Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομίας και Κοινωνικού τομέα, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Η κ. Μακρή-Θεοδώρου είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του τομέα Παιδείας και Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Φθιώτιδας.

Συμμετείχε στην ομάδα Ιδεολογικού του 9ου Συνεδρίου του κόμματος. Το 2012-2014 συμμετείχε ως μέλος στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Ιούνιο του 2013 είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του κόμματος.