Σήψη χαρακτηρίζουν τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25 το φαινόμενο της επιχειρηματικής δραστηριότητας βουλευτών της ΝΔ σχολιάζοντας την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα και το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του γαλάζιου βουλευτή.

Επαναλαμβανόμενο φαινόμενο βουλευτών – επιχειρηματιών

Όπως τονίζει μάλιστα ο Περισσός «γίνεται προσπάθεια να χαθεί και να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών βουλευτών και των δοσοληψιών -παράνομων και νόμιμων- με το κράτος», ενώ το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνει ότι «ένας ακόμα άριστος στις μπίζνες της «Μητσοτάκης ΑΕ», ο κ. Χειμάρας έκανε δήθεν εν αγνοία του δουλίτσες εκατοντάδων χιλιάδων με το δημόσιο.

«Ο λαός μας λέει ότι από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χάθηκε μόνο το φιλότιμο του ίδιου τού βουλευτή και του κόμματος που ανήκει, αλλά γίνεται προσπάθεια να «χαθεί» και να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών – βουλευτών και των δοσοληψιών -παράνομων και νόμιμων- με το κράτος, που συνιστούν μια ακόμα πλευρά της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεμη Χειμάρα.

Άριστος, φιλελεύθερος, αντικρατιστής

«Ένας ακόμα άριστος στις μπίζνες της «Μητσοτάκης ΑΕ», ο κ. Χειμάρας έκανε δήθεν εν αγνοία του δουλίτσες εκατοντάδων χιλιάδων με το δημόσιο. Η σήψη και η παρακμή, είναι συνολική των «φιλελεύθερων» αντικρατιστών της Κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.