Τέλος στα σενάρια για παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα έβαλε το ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Το εντυπωσιακό Time Lapse με την εξάπλωση της μετάλλαξης Kraken στον πλανήτη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κόπτσης ανέφερε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Κόπτσης υπογράμμισε πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων», ενώ επισήμανε πως «είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα». 

«Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα»

Νωρίτερα, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος πρότεινε την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.