Παραμονή των Χριστουγέννων σήμερα, με τον καιρό, να θυμίζει άνοιξη και αυτό προβλέπεται να γίνει και αύριο 25 Δεκεμβρίου.

Αν και από την Τετάρτη (28/12) περιμέναμε τον χειμώνα να επανέλθει – όπως φαίνεται και από τα τελευταία δεδομένα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου – αυτό θα καθυστερήσει, αφού η θερμοκρασία δεν θα πέσει αρκετά και έτσι δεν θα κάνει τόσο κρύο όσο προβλεπόταν αρχικά.

Ο μετεωρολόγος, ανέφερε ότι εν τέλει η κρύα μάζα δεν θα κατέβει προς τα Βαλκάνια αλλά θα μεταφερθεί προς την βορειοανατολική Ευρώπη και έτσι η επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται πως θα έχει κάτι το ιδιαίτερο για τη χώρα μας.

Πού (δεν) θα χιονίσει

Νωρίτερα ο Σάκης Αρναούτογλου, σε  ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, αναφέρθηκε στα χιόνια των Χριστουγέννων τα οποία όπως φαίνεται θα απουσιάζουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα.

«Το χιόνι τα φετινά Χριστούγεννα δεν φαίνεται ότι θα απουσιάζει μόνο από τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα .

Ολοένα και λιγότερο ακόμα και στις χαμηλές οροσειρές, γίνεται και θα γίνεται το χιόνι και στην υπόλοιπη Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, κι όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν πλέον ότι, δεν θα υπάρξουν λευκά Χριστούγεννα φέτος στις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.
«Ακόμα και στα βουνά των περισσότερων χωρών της Ευρώπης ο επικείμενος ήπιος καιρός των επομένων ημερών θα συνεχίσει να λιώνει σταδιακά την εναπομείνασα χιονοκάλυψη.

Αυτό θα ισχύσει αρχικά για σχεδόν όλες τις χώρες της κεντρονοτιοδυτικής Ευρώπης, όπου το φυσικό χιόνι θα εξαφανιστεί εντελώς το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα και το σκι θα είναι εφικτό και αν, μόνο σε χιονισμένες πλαγιές.

Την παραμονή των Χριστουγέννων μπορεί να χιονίσει λίγο στη Βαλτική Θάλασσα», σημειώνει και συνεχίζει:

Ήπιος καιρός

«Αλλά ακόμη και το τεχνητό χιόνι θα έχει «πρόβλημα» καθώς σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη Ευρώπη  συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, και ακόμη και στις κλασικές περιοχές χειμερινών σπορ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει ιδιαίτερα ήπιος τα Χριστούγεννα ενώ και τη νύχτα ο ιδιαίτερα μαλακός καιρός, εξαιτίας των νοτιάδων, δεν φαίνεται να βοηθά και πολύ στην παραγωγή τεχνητού χιονιού.

όμως από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, η βροχή και, κυρίως, ο άνεμος, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις θα είναι θυελλώδης, θα επιβαρύνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει και θα υπάρχει περισσότερο χιόνι μόνο στις Άλπεις, ιδίως όμως σε πολύ μεγάλα υψόμετρα όπου και θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννων!!!» έγραψε ο μετεωρολόγος.

Δείτε την ανάρτηση:

Ανοιξιάτικος καιρός και ανήμερα των Χριστουγέννων

Ο καιρός, ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12), δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα (24/12) και έτσι η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή, με καλές μετεωρολογικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ. Ακόμα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει ούτε τη Δευτέρα (26/12), καθώς αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αιθριος καιρός και την Τρίτη (27/12)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις προβλέπεται και για την Τρίτη (27/12). Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.