Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε χθες Δευτέρα τις «ψευδείς κατηγορίες» σε βάρος του, ώρες μετά τη σύσταση της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Πολιτικός ελιγμός

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει σ’ αυτήν την ενέργεια πολιτικό ελιγμό προκειμένου να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Ολη αυτή η ιστορία για να μου ασκηθεί δίωξη είναι ακριβώς σαν την παραπομπή μου σε δίκη στο Κογκρέσο – κομματική προσπάθεια για να αποκλειστούμε, εγώ και το ρεπουμπλικανικό κόμμα», από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει, του Truth Social, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τέσσερα κακουργήματα

Νωρίτερα, η ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής είχε εισηγηθεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Τραμπ για τέσσερα κακουργήματα, ανάμεσά τους προτροπή-συμμετοχή σε στάση κατά των ΗΠΑ.

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου, όπως ονομάζεται, ψήφισε χθες Δευτέρα την έγκριση της τελικής της έκθεσης και των ποινικών παραπομπών κατά του τέως προέδρου των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το CNN.

Ενώ η πλήρης έκθεση δεν θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι την Τετάρτη, η επιτροπή δημοσίευσε μια σύνοψη μετά τη συνεδρίασή της.