Προετοιμασία 40′, Ψήσιμο 1 ώρα και 10′, Αναμονή 40′-60′

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

300 γρ. κουραμπιέδες

75 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία

600 γρ. τυρί ανεβατό (όχι light)

170 γρ. ζάχαρη

3 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 μεγάλα αβγά

180 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί

Για το γαρνίρισμα

2-3 κ.σ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

1-2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

Βρώσιμα αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου προαιρετικά (σε ντελικατέσεν ή μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20-22 εκ. Πιέζουμε προς τα κάτω το μείγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να γίνει ίσιο και ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τη μισή ποσότητα από το τυρί (ανεβατό) για 1 λεπτό, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα για ακόμη 2-3 λεπτά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο τυρί ενώ δουλεύει το μίξερ. Ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, και στη συνέχεια τη βανίλια. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα προσέχοντας να ενσωματώνεται εντελώς το ένα αβγό προτού ρίξουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε πάλι την ταχύτητα και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί. Προσοχή να μην παραχτυπήσουμε στο μίξερ. Το μείγμα μας πρέπει να είναι κρεμώδες και πολύ-πολύ αφράτο.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Θα πρέπει το τσίζκεϊκ να πάρει χρυσαφί χρώμα και περιμετρικά λίγο πιο σκούρο, με μια τάση να ξεκολλάει από τη φόρμα (να έχει αρχίσει να μαζεύει δηλαδή). Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε εκεί μέσα το τσίζκεϊκ για 40-60 λεπτά, για να δέσει καλά και να μη σπάσει.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ.

Γαρνίρισμα: Απλώνουμε 2-3 κ.σ. γλυκό τριαντάφυλλο, σε πολύ λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και διακοσμούμε με τα αποξηραμένα πέταλα.