Κοντά σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου πλαφόν φυσικού αερίου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα βρεθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες ενώ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει ξεκάθαρο σήμα στις αγορές, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου.

«Πρέπει να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Διεμήνυσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.