Η Ρομπέρτα Μετσόλα δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές -μέσω του δικηγόρου της- της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Κατάρ που ταρακουνά τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε συνέντευξή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η κ. Καϊλή εκτελούσε εντολές της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα και ότι όλα ήταν σε γνώση της σε ό,τι αφορά στις επαφές που είχε με καταριανούς αξιωματούχους.

Όπως σημειώνει το Euractiv, εκπρόσωπος της κ. Μετσόλα δήλωσε ότι «η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο», προσθέτοντας ότι «η κατανομή των καθηκόντων των αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».

Τι υποστήριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται προς απάντηση σε δηλώσεις που έκανε βράδυ της Τρίτης ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι μεταφέρει δηλώσεις της ευρωβουλευτή μέσα απ’ τη φυλακή.

Μεταφέροντας, όπως είπε κατ΄ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

«Μου είπε ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή άλλων συλληφθέντων, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια δηλώνει αθώα και επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύντροφο της.