Αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι, εν μέσω των εξελίξεων για το Qatargate.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για το λόγο αυτό μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.

Σημείωσε ακόμη ότι επικοινώνησε με τους Βέλγους δικηγόρους της κ. Καϊλή και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή.

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο 24ωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.

Πώς βρέθηκαν εκεί τα χρήματα;

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Επανέλαβε ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Επίσης ο Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους.

Πάντως ο δικηγόρος επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

Κλειστή ακρόαση για Qatargate

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ», σε μια κλειστή ακρόαση από Βέλγους δικαστές στο Παλέ ντε Ζουστίς θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή και των τριών συγκατηγορουμένων της στην υπόθεση που συγκλονίζει από την περασμένη Παρασκευή το Ευρωκοινοβούλιο.

Εάν δηλαδή θα παραμείνει κρατούμενη ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη έως ότου η υπόθεσή της οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Αποφυλάκιση με βραχιολάκι;

Ένα από τα πιθανά σενάρια φαίνεται να είναι αυτό της αποφυλάκισής της, υπό τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησής της με το λεγόμενο βραχιολάκι.

Εως αργά χθες δεν είχε γίνει γνωστό εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παρίστατο στη διαδικασία ή εάν θα εκπροσωπούνταν από τον ελληνικής καταγωγής δικηγόρο της Αντρέ Ριζόπουλο, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες.

Τη χθεσινή νύχτα πάντως η Εύα Καϊλή την πέρασε στις νεόδμητες φυλακές του Haren, 7,5 χιλιόμετρα έξω από τη βελγική πρωτεύουσα, κοντά στο αεροδρόμιο «Ζάβεντεμ». Μεταφέρθηκε εκεί τη Δευτέρα από τις παλιές φυλακές της συνοικίας Σεν Ζιλ, στην καρδιά των Βρυξελλών, προκειμένου η ίδια και οι τρεις συγκατηγορούμενοί της για την υπόθεση του Qatargate να τύχουν καλύτερων συνθηκών κράτησης.