Συνέχεια στην επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα από την Λαμία για τις υποκλοπές εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Star Κεντρικής Ελλάδας» εκτίμησε ως πιθανό ενδεχόμενο να κλείσει η Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και ο κ. Μητσοτάκης να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Ένοχος και όχι βλαξ

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ακόμα και αν είσαι τόσο όμορφος, όσο η κ. Καϊλή, στο Βέλγιο οι θεσμοί λειτουργούν

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν απαντά επειδή ξέρει ότι είναι ένοχος, η απάντηση που δίνει είναι ότι απλά είναι ανεπαρκής, ότι τα έκαναν κάποιοι υφιστάμενοί του, τα έκανε ο ανιψιός του και τον κορόιδεψε. Είναι μία πολύ θλιβερή εκδοχή. Ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ήταν ανεπαρκής, βλαξ δηλαδή και όχι ένοχος. Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Εγκληματική οργάνωση υπό τον πρωθυπουργό

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μεθοδεύει την συγκάλυψη του σκανδάλου επιβαρύνοντας επιπλέον τη θέση του. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί» σημείωσε αιχμηρά, κάνοντας λόγο για «παρακράτος Μητσοτάκη».

Δεν θα ανεχθούμε να μπει η «Δημοκρατία στο απόσπασμα» σημείωσε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνοντας τον ολισθηρό δρόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις κατηγορίες της κυβέρνησης σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτοί έχουν βουλιάξει τη χώρα και μας κατηγορούν. Αλλά δεν παρακολουθούσαμε εμείς το μισό πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Έχουμε μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε παράνομα υπό τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία αυτές οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό.

Αναξιοπρεπές

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε και για την στάση του Κωστή Χατζηδάκη μετά τις αποκαλύψεις, απορώντας για το αν ήταν άλλος στη θέση του «δεν θα διεκδικούσε την αξιοπρέπεια του;».

«Είναι αναξιοπρεπές να βγαίνει κάθε μέρα με το Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι λογικό να φοβούνται οι εκατοντάδες που έπεσαν θύματα, αφού το predator τους κατέγραφε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, είναι λογικό να φοβούνται» πρόσθεσε.