Σε συνέντευξή του εφ΄όλης της ύλης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε αυτό. Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τη λειτουργία των θεσμών στο Βέλγιο που «δεν έχει σχέση με όσα βλέπουμε στην Ελλάδα» σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη «ακόμα κι αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή ή τόσο υψηλά ιστάμενος, η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αρχίζει και ζηλεύει το Βέλγιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως: «Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν Μενουμευρωπαίους. Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο».

«Είναι πιο εύκολο για το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ»

Στη συνέχεια και μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες παρατήρησε πως δύσκολα «θα πάει ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του» εννοώντας τον πρωθυπουργό και πως «είναι πιο εύκολο για το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ», αν και εκτίμησε πως ο κ. Ανδρουλάκης «άργησε» να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματος του με την Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.

«Ορθώς χαρακτήρισε ο κ. Ανδρουλάκης την Εύα Καϊλή «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε, ωστόσο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, πρόσθεσε ότι «τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία».

«Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι γίνεται στην ΕΥΠ»

Αναφορικά με τις υποκλοπές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι γίνεται στην ΕΥΠ, την οποία με δική του πρωτοβουλία την πήρε στο γραφείο του. «Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος» συνέχισε.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις αναφορικά με την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας , λέγοντας πως: «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι ωραίο αντί για υπουργός να είσαι ο στόχος 5046c».

Αξίζει να αναφερθεί πως σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!»

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα