Οι Βελγικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τους εμπλεκόμενους στο Qatar Gate. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω έρευνες σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τους ερευνητές.

Διαβάστε επίσης: Mislav Kolakušić: Ο ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσης Καϊλή

Πηγές του Κοινοβουλίου, αναφέρουν ότι κατασχέθηκε υπολογιστικός εξοπλισμός σε σχέση με τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς φορείς.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατέσχεσε χθες η βελγική αστυνομία

Οι Βέλγοι ανακριτές ανακάλυψαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια των ερευνών που σχετίζονται με την έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε στο Politico εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τη Δευτέρα, η εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου (Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα ενός ευρωβουλευτή (Εύα Καϊλή) και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες (πατέρας Εύας Καϊλή).