Μετά το θεματικό φιάσκο στο πρώτο λανσάρισμα, το Twitter επαναφέρει την Δευτέρα τη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue, η οποία όμως θα κοστίζει περισσότερο στους χρήστες Apple.

Η ανανεωμένη υπηρεσία θα επιτρέπει στους συνδρομητές να διορθώνουν προηγούμενα tweet, να ανεβάζουν βίντεο σε υψηλή ανάλυση 1080p και να εμφανίζουν στα προφίλ τους το μπλε σηματάκι του πιστοποιημένου λογαριασμού.

Η συνδρομή τιμάται 8 δολάρια το μήνα, το ποσό όμως αυξάνεται στα 11 δολάρια για όσους τρέχουν την εφαρμογή του Twitter σε συσκευή Apple iOS.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Έρχεται υπηρεσία πιστοποίησης με «χρυσό» σήμα για τις εταιρείες

H Twitter Inc. και ο νέος ιδιοκτήτης της Έλον Μασκ δεν διευκρίνισαν για ποιο λόγο οι χρήστες Apple χρεώνονται περισσότερο, σύμφωνα όμως με προηγούμενα ρεπορτάζ η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί να αντισταθμίσει τις χρεώσεις που της επιβάλλει ως προμήθεια το App Store.

Το Twitter Blue παρουσιάστηκε αρχικά τον Νοέμβριο, αποσύρθηκε όμως μέσα σε λίγες ημέρες μετά την έκρηξη «πιστοποιημένων» πλαστών λογαριασμών. Επρόκειτο να λαναριστεί εκ νέου στις 29 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε και πάλι.

Ο Μασκ, ο οποίος απέκτησε την Twitter Inc. για 44 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο, είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα παράπονα για την Apple, μεταξύ άλλων για την προμήθεια 30% που χρεώνει ο κατασκευαστής του iPhone στους δημιουργούς εφαρμογών.

Υποστήριξε επίσης ότι η Apple έχει παγώσει τις διαφημίσεις στο Twitter και απειλούσε να αποκλείει το Twitter από το App Store.

Αργότερα πάντως δήλωσε ότι έλυσε τις διαφορές του με την Apple έπειτα από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Τιμ Κουκ.