Η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή δεύτερη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του Qatargate, που φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Διαβάστε επίσης: Politico: Υπό έλεγχο και ο Σχοινάς

Την είδηση μετέφερε και το γαλλικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο την εισαγγελία.

Το σφραγισμένο γραφείο της Καΐλή

Με τις εξελίξεις γύρω από το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε κύκλωμα διαφθοράς να είναι καταιγιστικές, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το σφραγισμένο της γραφείο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Σφραγισμένο γραφείο. Η είσοδος απαγορεύεται» αναφέρει το μήνυμα που έχει τοιχοκολληθεί στην πόρτα του γραφείου της Εύας Καϊλή. Δίπλα στον τοίχο φαίνεται η ταμπέλα με το όνομά της.

Εύα Καϊλή: Εικόνα από τα σφραγισμένα γραφεία
Εύα Καϊλή: Εικόνα από τα σφραγισμένα γραφεία
Εύα Καϊλή: Εικόνα από τα σφραγισμένα γραφεία

Τις εικόνες από τα σφραγισμένα γραφεία της Εύας Καϊλή και των συνεργατών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε το Politico σε live blog όπου καταγράφει τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Διεγράφη από τους S&D

Το απόγευμα της Δευτέρας η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την διαγραφή της Εύας Καϊλή.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία έγινε η προσαγωγή της κυρίας Καϊλή προς ανάκριση από τις βελγικές αρχές.

Παράλληλα, το S&D ανακοίνωσε ότι ζήτησε την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας αυτήν την εβδομάδα, με βάση και το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού.

Επιπλέον, κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε η ομάδα.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Όμιλος S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές» αναφέρει το S&D.

Το S&D ζήτησε επίσης να προστεθεί μια επείγουσα συζήτηση στην ολομέλεια αυτής της εβδομάδας σχετικά με τη «διαφθορά από τις χώρες του Κόλπου» και πρότειναν επίσης τη σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για ξένες παρεμβάσεις.