Καμία γνώση σχετικά με το Qatargate δεν έχει το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις, τις οποίες παραχώρησε άνθρωπος από την οικογένεια, ο οποίος μίλησε στον ANT1.

Μάλιστα, ο εν λόγω άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή αποκαλύπτει πως ο πατέρας της παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στενοχώρια του.

Η πρώτη αντίδραση από την οικογένειά της

«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο Τύπου έως τώρα, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου έως την Τετάρτη για την Εύα. Περιμένουμε τον πατέρα της να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πότε… Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στενοχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε με μια βαλίτσα γεμάτη με μετρητά, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αντιθέτως, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Το ζευγάρι μαζί με άλλα δύο άτομα, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος και πρώην ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, και έναν λομπίστα των Βρυξελλών, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Βάσει διαδικασίας, η Εύα Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι, θα παραμείνουν στη φυλακή για 48 ώρες και στη συνέχεια θα εμφανιστούν ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.