Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, η ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές αναφέρει ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς, ενώ την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα. Μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστο παραμένει αν κρατείται ή αν έχει αφεθεί ελεύθερη, η Εύα Καϊλή

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Η ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμ χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθξερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».