Το υπό διερεύνηση σκάνδαλο χρηματισμού ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, προκάλεσε τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νέο ρήγμα στις σχέσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, πυροδοτώντας μια οξεία αντιπαράθεση αναφορικά με τον ρόλο της στην υπόθεση των υποκλοπών.

Τους τόνους σήκωσε από νωρίς χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως στην κυρία Καϊλή ότι αποτελούσε «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ. «Λειτουργούσε ως ένας δούρειος ίππος, ένας βραχίονας της ΝΔ, στην παράταξή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατήγγειλε σε συνέντευξή του, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τον κατηγόρησε για επίδειξη θράσους.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Καϊλή: Πολιτική κόντρα για το σκάνδαλο διαφθοράς

Qatar Gate, Εύα Καϊλή και στο βάθος υποκλοπές

Η Εύα Καϊλή, με εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλογη ήταν και η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η απόφαση της διαγραφής της, ελήφθη για πολιτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως είπε, ήδη με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις το ποτήρι ξεχείλισε.

Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του, ώστε να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντας την στα εγχώρια μέσα ως «μεταγραφή αεροδρομίου», τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό» τονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη εξηγώντας τα περί δούρειου ίππου.

Πλέον από το ΠΑΣΟΚ εστιάζουν στο να την καλούν να παραιτηθεί από την έδρα της στην ευρωβουλή και να την παραδώσει στο κόμμα.

Επιπλέον στις Βρυξέλλες με πρωταγωνιστές του Πράσινους γίνονται κινήσεις στην κατεύθυνση της καθαίρεσής της από την θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Ήδη η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην κα Καϊλή. Προς ώρας η Εύα Καϊλή δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση για τις εξελίξεις καθώς οι πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ τη φέρνουν να βρίσκεται υπό κράτηση από τις βελγικές αρχές.

Σήμερα οι ανακοινώσεις των βελγικών Αρχών

H Εύα Καϊλή, καθώς και τα υπόλοιπα άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο διοργανώνεται στο Κατάρ, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα το πρωί.

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) θα δημοσιοποιηθούν πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, όχι μέσω συνέντευξης Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα σχετικό δελτίο Τύπου για την υπόθεση. Ακόμα, οι εν λόγω πηγές αναφέρουν ότι η βελγική Αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.