Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρόνο έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία της υγείας του.

Ο κ. Πλεύρης έκανε τις σχετικές δηλώσεις με αφορμή τις κόκκινες μπογιές που πέταξαν στο σπίτι του διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Νικόλαου Αντωνάκη.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το σπίτι του 16χρονου Ρομά

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα».

Επίθεση με μπογιές

Μια ακόμη επίθεση με μπογιές Μπογιές πραγματοποίησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συγκεκριμένα της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Αυτήν τη φορά στόχος ήταν το σπίτι του του διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, Νικόλαου Αντωνάκη, στην περιοχή της Τούμπας.

Όπως επισημαίνεται σε ιστοσελίδα του χώρου, ο κ. Αντωνάκης έχει λάβει την εντολή από την κυβέρνηση, και κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος ή ήθους εκτελεί, να μην εκδίδει ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με χρώματα στο σπίτι του Διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Νικόλαου Αντωνάκη, στην περιοχή της Τούμπας. Ο Νικόλαος Αντωνάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την χυδαία στάση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου επί μία σειρά 5 ημερών. Είναι αυτός που έχει λάβει την εντολή από την κυβέρνηση, και κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος ή ήθους εκτελεί, να μην εκδίδει ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Είναι ο ίδιος που δεν διστάζει να μην παρέχει ενημέρωση ούτε καν στους γονείς του παιδιού. Η στάση του τον κάνει συνεργάτη των δολοφόνων του παιδιού, τον οποίο με τη στάση του φροντίζει να καλύπτει. Τα δημόσια νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και η λερώνονται, όταν συνεργάζονται με μπάτσους δολοφόνους και με κυβερνήσεις που συγκαλύπτουν εν ψυχρώ δολοφονίες. Νίκο Αντωνάκη είσαι σκουπίδι».

Υπενθυμίζεται ότι προχθές Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, μπογιές πέταξαν μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της πρώτης παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.