Την ώρα που ο 16χρονος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η γυναίκα του προσεύχεται να γυρίσει κοντά σε εκείνη και το μωρό τους.

Οι εικόνες μέσα από το σπίτι του άτυχου Ρομά, που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός ραγίζουν καρδιές.

Το κλίμα είναι βαρύ ενώ η εικόνα του 1,5 έτους μωρού του νεαρού ζευγαριού, που βρίσκεται στην αγκαλιά του παππού του και τη γυναίκα του να μην φεύγει μπροστά από τα εικονίσματα και το καντήλι της, συγκλονίζει.

Σε ένα θαύμα ελπίζει η οικογένεια του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζω σε ένα θαύμα

Μέρα νύχτα η κοπέλα προσεύχεται για τον νεαρό που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε και ο οποίος τώρα δίνει μάχη ζωής.

Όπως λέει η 17χρονη Στέλλα, εκείνο στο οποίο ελπίζει είναι ένα θαύμα.

Τα αμείλικτα «γιατί»

Ο πατέρας του 16χρονου, κρατώντας το εγγόνι του στην αγκαλιά μιλά στην κάμερα της εκπομπής.

Για ακόμη μία φορά, ζητά Δικαιοσύνη και να μπει στη φυλακή ο αστυνομικός, «για να ησυχάσει και η κοινωνία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Ο αστυνομικός θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτα τα παιδιά του και μετά να πυροβολήσει».

Η κακία με τους Ρομά

Ανάστατοι είναι η γιαγιά και ο παππούς του 16χρονου, που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το εγγόνι τους βρέθηκε να χαροπαλεύει για 20 ευρώ. Το ερώτημα που τους βασανίζει είναι γιατί οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν πυροβόλησαν εναντίον του. «Έπρεπε να τον συλλάβουν και να ειδοποιηθεί ο πατέρας του. Όχι να σκοτώσει το παιδί», λέει με οργή η γιαγιά του.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο παππούς του 16χρονου, που θεωρεί ότι ο αστυνομικός έριξε εν ψυχρώ για να σκοτώσει τον εγγονό του γιατί είχε «κακία με τους Ρομά».