Προετοιμασία 10’ Τηγάνισμα 15’ περίπου

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 πίτες)

500 γρ αλεύρι Λήμνου για όλες τις χρήσεις

500 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. baking powder

1 1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι

2 κ.σ. νερό (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω, αν είναι η ζύμη πολύ σφιχτή)

λίγο ελαιόλαδο

σουσάμι ή άλλο σπόρο της επιλογής μας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο και το σουσάμι και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ. Προσοχή δεν πρέπει να παραζυμώσουμε!

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλες πίτες θέλουμε να φτιάξουμε.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε πίτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και εκεί ψήνουμε τις πίτες μας, για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Για να βάλουμε σουσάμι, ή άλλο σπόρο της επιλογής μας, αλείφουμε μια πλευρά κάθε πίτας με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι για μισό περίπου λεπτό ή μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε με τις άλλες πίτες.