Προετοιμασία 10’ Τηγάνισμα 15’ περίπου

 

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 πίτες)

500 γρ Αλεύρι Λήμνου ολικής άλεσης

500 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. baking powder

1 1/2  κ.γ. ζάχαρη ή μέλι

2 κ.σ. νερό (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω αν είναι η ζύμη πολύ σφιχτή)

λίγο ελαιόλαδο

1 κ.σ. λιναρόσπορο, συν λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ. Προσοχή δεν πρέπει να παραζυμώσουμε!

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλες πίτες θέλουμε να φτιάξουμε.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πάνω σε αυτή τοποθετούμε κομμάτια της ζύμης. Με ένα πλάστη τα ανοίγουμε σε πίτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και εκεί ψήνουμε τις πίτες για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Για να βάλουμε από πάνω λιναρόσπορο, ή άλλο σπόρο της επιλογής μας, αλείφουμε την μια πλευρά κάθε πίτας με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο και την βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι για μισό περίπου λεπτό ή μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το λιναρόσπορος. Επαναλαμβάνουμε με τις άλλες πίτες.