Διάσημη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (1987- 1993) χάρη στην εξαιρετικά επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του NBC «Cheers» η Αμερικανίδα ηθοποιός Κίρστι Αλεϊ πέθανε σε ηλικία 71 ετών στο Λος Αντζελες, ταλαιπωρημένη και αυτή από την επάρατη νόσο. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση των παιδιών της στο  στο twitter.

Γεννημένη στην Γουίτσιτα του Κάνσας στις 12 Ιανουαρίου 1951, η Αλεϊ είχε εργαστεί ως ναυαγοσώστρια και διακοσμητρια εσωτερικών χώρων, πριν η ηθοποιία την απορροφήσει πλήρως (είχε παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας όπου σπούδασε).

Η Αλεϊ απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα τόσο με την μόλις δεύτερη κινηματογραφική ταινία της «Σταρ Τρεκ :Η οργή του Καν» (1982). Επίσης, ενώ έπαιζε στα «Φιλαράκια», το τρίπτυχο κινηματογραφικών κωμωδιών «Κοίτα ποιος μιλάει» στις οποίες πρωταγωνίστησε από το 1989 ως το 1993 συνάντησαν επίσης μεγάλη επιτυχία. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Τζον Κάρπεντερ στο θρίλερ «Η πόλη των παιδιών» και ο Γούντι Αλεν στην δραματική κωμωδία «Διαλύοντας τον Χάρι».

Παρά τις οκτώ υποψηφιότητές της για το βραβείο ΕΜΥ ,το οποίο κέρδισε δύο φορές για τα «Cheers» (1991 και 1994) και τις έξι υποψηφιότητές για την Χρυσή Σφαίρα την οποία κέρδισε μια φορά, επίσης για τα «Cheers» (το 1991), η καριέρα της δεν είχε την πορεία που κανείς θα περίμενε όταν έκλεισε ο κύκλος αυτής της σειράς.

Μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές ταινίες της είναι η «Κατά λάθος έρωτας» (2015) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και η τελευταία της εμφάνιση έγινε πριν από δύο χρόνια στην γυρισμένη για την τηλεόραση ταινία «You Cant Take My Daughter» (2020).

Η Αλεϊ έκανε δύο γάμους (ο δεύτερος με τον ηθοποιό Πάρκερ Στίβενσον) και υιοθέτησε δύο παιδιά. Υπήρξε υποστηρίκτρια της σαϊεντολογίας και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.