Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές του Ντίσελντορφ στη Γερμανία οι οποίες αποφάσισαν την εκκένωση των χριστουγεννιάτικων αγορών που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης.

Αρχικά οι αρχές του Ντίσελντορφ απέκλεισαν την περιοχή της παλιάς πόλης όπου βρίσκεται η χριστουγεννιάτικη αγορά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δήμου, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον λόγο της απόφασης αυτής.

Η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη την αστυνομία, αν ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά στην περιοχή της παλιάς πόλης καθώς και άλλες περιοχές σε όλη την πόλη αποκλείστηκαν μετά από αναφορά μιας απειλής.

Αρχικά στις 3 το μεσημέρι εκκενώθηκε η αγορά Corneliusplatz. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και να κλείσει για το κοινό η αγορά Winterwelt και στη συνέχεια αυτή στην περιοχή κοντά στο Königsallee.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα οι περιοχές αυτές ήταν εντελώς άδειες από κόσμο και υπήρχε η παρουσία μόνο αστυνομικών και περιπολικών.

Η τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα του 2016

Στη Γερμανία δεν έχουν ξεχάσει την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Μπραϊτσάιντ στη καρδιά του δυτικού Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου του 2016. Από τα τότε τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τότε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρι, ο οποίος είχε έρθει στη Γερμανία ως πρόσφυγας από την Ιταλία έναν χρόνο πριν, σκότωνε έναν Πολωνό οδηγό, του έκλεψε την νταλίκα και στη συνέχεια έπεσε με το φορτηγό των 25 τόνων στη γεμάτη χριστουγεννιάτικη αγορά αφήνοντας πίσω του νεκρούς και τραυματίες.