Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν ο τελευταίος «αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο» στην Ουκρανία.

Και σήμερα ήρθε η απάντηση του τσάρου: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον. Θύμισε ωστόσο, ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες απέβησαν άκαρπες.

Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει ένας όρος

«Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν, είναι και παραμένει πάντα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά μας»,  δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, υπενθυμίζοντας ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που προσπάθησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΑΣΕ ακόμη και πριν από την έναρξη της «ειδικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, εάν ο όρος τους είναι «αποχώρηση από την Ουκρανία», ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ.