Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 3,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,2% μένοντας εκτός Βουλής.

Αξιοσημείωτο στη δημοσκόπηση της GPO είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων, παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ στις εκλογές, αλλά και ότι εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό περισσότερο από ό,τι τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 32,4% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας – μία διαφορά που δείχνει ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι στο θέμα των δεύτερων εκλογών και των μετεκλογικών συνεργασιών.

Με μεγάλη διαφορά (47,1%) το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι – όπως συνήθως – η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Παράλληλα, ενώ τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά κατά της ακρίβειας, ενώ το 72,7% απαντά ότι έχει συμβάλει λίγο ή καθόλου.

Tο 46,1% θεωρεί ότι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυτή που πρέπει, ενώ το 40,1% κρίνει ότι θα πρέπει να είναι πιο σκληρή.

Ωστόσο, το 70,8% θεωρεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.