Σαφές προβάδισμα φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη διαφορά να φτάνει στις 8 μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Μητσοτάκης και μετά… Ανδρουλάκης

Αλλαγή καταγράφει η δημοσκόπηση αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα, μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με 47,8% ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 34,3%, ξεπερνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33,7%.

Ακολουθούν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,7% και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με 22,9%.

Η ακρίβεια στην κορυφή

Πρώτο μέλημα των πολιτών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση είναι η ακρίβεια (83%) και οι ανατιμήσεις στην αγορά, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Ακολουθούν τα εθνικά ζητήματα (43,4%), την ώρα που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε δύσκολη καμπή, καθώς και η εγκληματικότητα / βία (39,4%), με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στην τρίτη θέση (24,9%). Ακόμα πιο χαμηλά έχουν βρεθεί οι υποκλοπές (16,1%) και το μεταναστευτικό (14,3%).