Αισιόδοξος για μια λύση που θα οδηγήσει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του LSE και ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Υπάρχει μια καλύτερη αίσθηση κατανόησης ότι ίσως μπορεί να βρεθεί μια «win-win» λύση, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης του με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχει μομέντουμ, η βρετανική κοινή γνώμη υποστηρίζει την επανένωση» όπως και ότι η επανένωση των Γλυπτών είναι στην καρδιά του και όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να το πετύχει η κυβέρνηση.

Τέλος διευκρίνισε ότι θέλει να αναφέρεται στο ζήτημα με τη σωστή ορολογία, κάνοντας λόγο για «επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» και όχι «επιστροφή».