Με την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με το βασιλιά Κάρολο Γ’ συνεχίστηκε η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση του London School of Economics, επισκέφθηκε τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Γουίδσορ, με τη συνάντηση να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν ήταν επίσημη, ωστόσο οι καλές σχέσεις του Βρετανού μονάρχη με την Ελλάδα αφήνουν ανοιχτό το περιθώριο συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της ελληνικής αποστολής ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο βασιλιάς Κάρολος θα έκαναν αναφορά στην εξέλιξη των εργασιών που γίνονται στο Τατόι για την ανάδειξη των πρώην βασιλικών ανακτόρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε γίνει αναφορά και στο Dumfries House, το οποίο λειτουργεί υπό τη στέγη του ιδρύματος που διαχειρίζεται ο βασιλιάς Κάρολος και αναμένεται να είναι η βάση για την αναδιαμόρφωση των βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να «ανοίξει» το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θέλοντας να σκιαγραφήσει τη στάση του νέου Βρετανού βασιλιά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα που φαίνεται πως έχει διχάσει τη Βρετανία.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, δεν «αγγίζει» τη βασιλική οικογένεια, καθώς η απόφαση θα ληφθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ και το Βρετανικό Μουσείο.